Positiivinen postilakko

Kirjeet, kortit ja muu posti jää toimittamatta, kun postin työntekijät päättivät seisauttaa koko touhun. Vaikka lakko vääjäämättä jonain päivänä loppuu, se ei tarkoita, että lakon jälkeen posti kulkisi normaalisti. Kestää varmasti pidempikin tovi joulupostisesongin jälkeen, että tilanne normalisoituu ja ”kusti polkee” normaalisti. Sanomattakin on selvää, että lakon aikana toimitettua postia tulee olemaan enemmän hukassa kuin normaalisti ja ties lie mitä lieveilmiöitä seuraa mm. myöhässä toimitetuista laskuista ja muista asiakirjoista. Mitenköhän tästä selvitään?

Toimitusten varassa olevat yritykset ovat ottaneet asian jo omiin käsiin ja monet verkkokauppaa tekevät yritykset ovat etsineet verkkokaupassa myydyille tuotteittelle uuden jakelijan. Tavalliset pulliaiset ovat alkaneet miettimään, miten postilakon tuomaa informaatiokatkoa voisi helpottaa nyt ja tulevaisuudessa. Juuri tämä on kaikista positiivisin asia mitä postilakko on aikaansaanut – mielettömän mahdollisuuden muuttaa suomalaista tiedon jakelua.

Isännöitsijä kautta Suomen ovat tuskailleet sitä, miten ihmiset saataisiin nopeamman viestinnän pariin mm. taloyhtiön asioista tiedottamisessa, yhtiökokouskutsujen toimittamisessa ja miten kuluttajille tarkoitetut e-laskut saadaan lyömään läpi vastikkeiden maksamisessa. Nyt meillä on tähän mahdollisuus, jonka tarjoaa postilakko. Otetaanpa tästä ilosta nyt kaikki irti ja kysytään jokaiselta osakkaalta, jolta vain mahdollista, että onko hän valmis ottamaan taloyhtiön postin vastaan sähköpostilla ja olisiko hän kiinnostunut tekemään vastiketilisiirroistaan e-laskun, ettei postilakon pitkittyessä tule sitten sen päätyttyä haltuunottovaroitusta maksamattomista vastikkeista johtuen.

Jos tämä menee niin, kuin toivottavaa olisi, postilakon jälkeen jokainen osakkeenomistaja ja asukas ei joudu odottamaan tiedotteita postin kulun verran vaan se kolahtaa sähköpostiin bittiavaruudesta sen saman tien. Ajatteleppa vaikka miten helppoa elämä on, kun tiedät jo ennen kotiin menoa, jos taloyhtiösi hissi on rikki ja huolto on tilattu, eli sinun ei tarvitse olla se sadasviides ensimmäinen, joka ilmoittaa tämän isännöitsijälle ja huoltoyhtiölle kun tiedät sen jo. Toisena positiivisena lieveilmiönä toivottavasti on taloyhtiön sähköisten palveluiden käytön lisääntyminen, kun postilakon tuomassa informaatiokatkossa etsitään tiedon nälkään tietoa jostain muualta. Sokerina pohjalle postilakko myös toivottavasti toimii hyvänä esivalmistelijana vuoden 2020 parhaalle aprillipilaksi luultavalle asialle, eli laille jonka mukaan jokaisen yrityksen on toimitettava sähköisiä laskuja niitä haluavalle 1.4.2020 jälkeen.

Onneksi lähes kaikilla asioilla on myös positiiviset puolet – postilakolla myös.

 

×

 

Hei,

Ota meihin yhteyttä WhatsAppilla alla olevasta linkistä

×