Isännöitsijän vaihtaminen voi ajankohtaiseksi monista syistä. Isännöinnin sopivuus taloyhtiölle ja isännöinnin kustannusten pitäminen markkinatasoisena ovat varmasti kaksi merkittävintä syytä.
Päätöksen isännöitsijän vaihtamisesta tekee hallitus. Päätös voidaan tehdä missä kohtaa vuotta tahansa, eli vaihtoa ei tarvitse ajoittaa kevään yhtiökokouksen yhteyteen. Päätös pitäisi tehdä silloin kun, taloyhtiössä isännöitsijän vaihto on tarpeen.
Uuden isännöitsijän valinnassa tulee punnita taloyhtiön isännöintipalvelun tarve ja valita juuri omalle taloyhtiölle paras isännöitsijä. Se kuka toimia on paras isännöitsijä taloyhtiölle, riippuu taloyhtiön strategiasta, eli siitä millaista isännöintipalvelua taloyhtiönne tarvitsee nyt ja lähitulevaisuudessa.
Kun päätös isännöitsijän vaihtamisesta on tehty, jää hallituksen vastuulle edellisen isännöitsijän sopimuksen irtisanominen, uuden isännöitsijän valtuuttaminen hoitamaan taloyhtiön asioita ja taloyhtiön materiaalien siirtymisen varmistaminen uudelle isännöitsijälle. Ennen lopullisen päätöksen tekoa on toki neuvottelu isännöintisopimuksesta uuden isännöitsijän kanssa, johon hallituksen kannattaa panostaa aikaa ja vaivaa.
Valinnan osuttua kohdalleen hallitus pääsee vähällä työllä, kun uusi isännöitsijä hoitaa lopu