Sähköinen asuntokauppa – Isännöitsijän digikeppihevonen

Isännöitsijöille kautta koko Suomen on mahdollisuus, joka on sähköinen asuntokauppa. Monikohan meistä päättää ottaa tuon digitaalisuuden edistämisen keppihevosen, hirnahtaa koppotikop ja karauttaa asumisen digiesteradalle?

Maanmittauslaitos ajaa täydellä höyryllä eteenpäin asuntokaupan sähköistämistä. Järjestelmä on jo olemassa ja uudet 2019 perustettujen yhtiöden kaupat tehdään jo sähköisesti – vihdoinkin. Olisiko tällainen muutaman vuoden kuluttua asuntokaupan mullistava, lailla aikaan saatu muutos mahdollisuus meille isännöitsijöille digitalisoida asumisen palveluita? Tottakai! Voimme vielä vähän ehkä nopeuttaa tuota muutosta, kun käytämme asuntokaupan pakkomuutosta keppihevosena, mutta mistä aloitettaisiin.

Ensimmäinen askel on varmasti se, että siirrymme pois sulka- ja kuulakärkikynien käytöstä kokouspöytäkirjojen, sopimusten ja muiden asiakirjojen allekirjoittamisesta kohti sähköistä allekirjoittamista. Säästää aikaa ja vaivaa niin sinulta, kuin isännöitsijältä, etkä tarvi muuta kuin pankkitunnukset ja isännöitsijän, joka on valmis siirtymään tähän palveluun, koska ratkaisut ovat jo olemassa ja jokaisen isännöitsijän saatavilla. Onko sinun isännöitsijä jo näin digi?

Sähköisessä asuntokaupassa ei muuten, sitten sulkakyniä heilutella!

Meillä kaikilla on (ja jos ei ole niin voit hankkia) sähköpostin. Toisena askeleena voisimme siirtyä pois Postin lakkojen armoilta ja ruveta lähettämään ja vastaanottamaan taloyhtiön postin sähköisenä, joko sähköpostiin tai vaikka johonkin muuhun sähköiseen postiluukkuun. Säästää aikaa, kun ei tarvi odottaa lakkoilevaa postimiestä, säästää rahaa, kun posti ei ole ihan halvin palvelu ja säästää vaivaa, kun ne ainokaisena postilaatikkoon kopsahtaneet asiakirjat on hankalampi hukata sieltä sähköpostilaatikosta. Oletko sinä niin digi, että hyväksyisit yhtiökokouksessa tällaisen päätöksen, jos isännöitsijäsi olisi niin digi, että sen tarjoaisi?

Sähköisessä asuntokaupassa ei muuten, sitten papereita lähetellä tai tulosteta!

 

OmaVero, Omakanta, verkkopankki, suomi.fi ja mitä näitä nyt onkaan, eli koetappa listata sellainen hyötypalvelu, josta ei olisi jo jotain sähköistä palvelua? Totta harvalla taloyhtiöllä on oma sähköinen palvelu, mutta ajatteleppa niitä joilla on. Niistä voi yleensä lukea tiedotteet sähköiseltä ilmoitustaululta, asioida isännöitsijätoimistoon esim. vesimittarilukeman tai muutostyöilmoituksen osalta tai tilata asiakirjoja ilman astumatta jalallakaan isännöintitoimistoon. Lisäksi edistyneemmistä sähköisistä taloyhtiöpalveluista pääsee käsiksi taloyhtiön asiakirjoihin, joita tarvit yleensä juuri silloin, kun isännöitsijä on tavoittamattomissa. Voi niissä myös olla muita kivoja palveluita, kuten huoltoliikkeen yhteystiedot, kun se avain unohtui sisään, mutta kännykkä on onneksi taskussa sillä, kuka sitä koiraa ilman kännykkää lenkittääkään. Nyt kysymys kuuluu, että onko isännöitsijäsi niin digi, että tarjoaa tällaista palvelua ja oletko sinä niin digi, että säästät ajan ja vaivan että käytät sitä ja otat asumisen digipalveluiden kolmannen askeleen isännöitsijän kanssa?

Sähköinen asuntokauppa on sitten muuten jo juuri sitä, eli sähköistä.

Pidetäänkö huoli, että sinä ja isännöitsijäsi on kumpikin sen verran digi, että nämä kolme askelta ehditään ottaa, ennenkuin joku maanmittauslaitoksen sähköisen asuntokaupan osastolla ehtii huutaa ”nyt se oikeasti toimii!”? Keksitään sitten se neljäs askel kohti digitaalisuutta, kun olet tehnyt sähköisen asuntokaupan.

 

×

 

Hei,

Ota meihin yhteyttä WhatsAppilla alla olevasta linkistä

×