Isännöitsijän toimitilojen merkitys

Toimitilojen valinta on aina liiketoimintaan sidottua. Jonkun kannattaa sijoittua rakennuksen kivijalkaan, toisten tehdä kokonaan oma toimitilarakennus, kolmas voi toimia parhaiten kauppakeskuksen vilinässä. On myös niitä   toimijoita, joille karrikoiden mörön pyllyssäkin olevat toimitilat ovat sopivia.

Isännöitsijä voi pyörittää omaa toimintaansa missä tahansa edellä maintuista paikoista, kunhan vain tilaa riittää sille vähälle tarpeistolle, vähän suuremmalle arkistolle ja jos tila on oikein hyvä, siellä voi parhaimmilla pitää myös kokouksia. Kuulostaa siis enemmän asiakaspalveluun soveltuvalta tilalta, kuin toimistolta, eli sijoittuminne olisi varmasti parhaimmillaan asiakkaille helpossa paikassa. Eliölajistona isännöitsijät ovat ainakin historiallisesti hakeutuneet geografisesti kuitenkin noihin mörön pyllyihin.  Vaikka toimistomme olisi katseen kestävä asiakaspalvelutila, sen sijoittuminen asiakkaisiin nähden on huono.

Halumme tehdä liiketoimintaa kaukana kaikesta, vaikeasti tavoitettavana johtunee varmaankin historiasta. Isännöintitoimistossa kun on ajateltu pitkälle Wahlroosin mietteen mukaisesti – ”asiakkaat tuovat vain hiekkaa lattialle”. Myyntimiehinä kun olemme mitä olemme, ei osa meistä vieläkään ajattele, että se hiekkaa siirtävä olento saattaisi olla tuleva asiakaskin, jolta voisi saada isännöintiin koko kylän hienoimman talon.

Uusi suunta isännöintialalle – Asiakaspalvelu edellä

Mitä jos uisi vähän vastavirtaan? Kuulostaisiko sinusta oudolta, jos isännöitsijä pitäisi sitä katseen kestävää asiakaspalvelutilaa siinä ihan kaupungin ytimessä? Avaisi verhot, jotta oikeasti näkisit mitä se siellä toimistollaan tekee ja hei, mitä jos se vaikka tervehtisi sinua iloisella hymyllä sieltä lasin takaa? Tulisiko olo sellainen olo, että tuollahan voisi vaikka piipahtaa hoitamassa omia taloyhtiöön liittyviä asioita, kun sinne ei tarvitse ehdoin tahdoin erikseen lähteä ja voisiko sinusta tuntua, että tuossa keskeisellä paikalla olevalle isännöitsijälle voisi antaa oman taloyhtiön isännöinnin?

Miksi näitä mietin? No varmaankin siitä syystä, että päätin tämän viikon alussa, että nykyinen toimitilani ei ole enää minulle sopiva. Päätin siksi siirtää toimintani vielä lähemmäs keskustaa, kivijalkaan suurien ikkunoiden taakse, josta kyllä näkee mitä toimistollani tehdään. Ja oikeasti aion tehdä Suomen mielenkiintoisinta työtä hymy naamalla ja niiden ikkunoiden läpihän sen näkee.

P.S. jos tiedät mihin kuvassa katsot, niin näet minne olen muuttamassa.

×

 

Hei,

Ota meihin yhteyttä WhatsAppilla alla olevasta linkistä

×