Pienen taloyhtiön kirjanpito ja isännöinti

Isännöitsijä nimikkeenä – vaihtoon vai jatkoon?

Isännöitsijällä tarkoitetaan nykyisin asunto-osakeyhtiöiden johtajaa, joka toimeenpanee hallituksen ja yhtiökokouksen päätöksiä. Jopa Suomen laki määrittelee mikä isännöitsijä on ja mitä isännöitsijä tekee.

Historiassa isännöitsijäksi on kutsuttu myös teollisuus- ja liikelaitosten johtajia, jotka toimivat isännän sijaisena. Tehtaiden ja liikeyritysten johtajat ovat jo aikaa sitten vaihtaneet nimikkeensä toimitusjohtajiksi ja muiksi mediaseksikkäämmiksi titteleiksi. Totuuden nimissä isännöitsijä ei myöskään kuulosta kovin sukupuolineutraalilta.

Mikä isännöitsijä sitten olisi ellei isännöitsijä? Toimitusjohtaja, kiinteistömanageri vai olisiko ajan kuvaan sopivampaa, että isännöitsijän nimike käännettäisiin vaikka englannin kiellelle real estate manager? Kuulostaisi digiaikaan sopivalta ja olisi sukupuolineutraali, mutta tietäisikö kukaan enää mitä tuolla nimikkeellä oleva ihminen tekee?

Entä jos uitaisiin tämän nimikkeen kohdalla vähän vastavirtaan ja pidettäisiin se. Pitää paikkansa se ei ole sukupuolineutraalin kuuloinen, eikä se kuulosta sanottuna yhtä hienolta associate director of investment activities. Isännöitsijän nimikkeellä on kuitenkin historiaa pidempi pätkä takana kuin itsenäisellä Suomella ja siksi se on enemmän käsite kuin tehtävänimike.

Olkaamme siis ylpeästi isännöitsijöitä, kiinteistöhallinnon ammattilaisia ja asiantuntijoita sukupuoleen katsomatta, koska meidän tehtävänimike on tunnistettava, lakiin kirjoitettu ja historiallinen.

×

 

Hei,

Ota meihin yhteyttä WhatsAppilla alla olevasta linkistä

×