Lomalleko, mutta miten tyhjä koti pärjää yksin?

Lomakausi alkaa meistä useilla juhannuksesta. Se tarkoittaa, että suunnitellut kesälomareissut päästään toteuttamaan ja nauttimaan Suomen kesän parhaista puolista. Kotisi jää kuitenkin lomasi aikana yksin. Mitä lomalle lähtijän tulisi pitää mielessä kodin osalta, ettei lomalta palatessa olisi mitään pahaa yllätystä vastassa.

Asunnon tulisi olla aina asutun näköinen, jotta se ei houkuttaisi ei sinne haluttavia ihmisiä. Postilaatikko tai -luukku kannatta pitää tyhjänä. Pyydä naapuria tai ystävää huolehtimaan postistasi, mikäli olet kauemmin poissa. Älä jätä verhoja auki, jos asuntoosi voi nähdä sisään helposti, koska näkyvyydellä asuntoon paljastat varmasti, että et ole kotona. Huolehdi kaikki lukot, kuten parvekkeen ovi on kiinni ja, että etuovi on takalukossa lähtiessäsi. Pienetkin tuuletusikkunat on suljettava jo yksistään vakuutusmääräysten vuoksi. Kirjoittaja on asunut taloyhtiössä, jossa murtautuja meni sisään pienestä noin 30 cm leveästä tuuletusikkunasta, kun oli tarkkaillut asunnon omistajien liikkeitä ja tiesi, että ovat päiväsaikaan poissa. Eli kyllä niistä ihminen sisään mahtuu.

Älä kailota somessa poissaoloasi ainakaan liikaa. Somen aikakaudella helpoin tapa tietää kuka on kotona on some. Tiedän, että ne lomatapahtumat on kiva jakaa juuri silloin kun ne tapahtuvat, jotta koko ystäväpiiri voi niitä ihastella, mutta muistatko tai tiesitkö, että vielä 90-luvulla, ennen niiden lomakuvien näyttämistä kavereille, ne piti vielä käydä kehittämässä, ennen niiden ihastelua. Kyllä ne ehtii sinne someen lataamaan.

Asunnossa tulisi poissaolon aikana huolehtia myös, että sähkölaitteet eivät aiheuta palovaaraa, ottamalla pistokkeet pois seinästä ja huolehtia tiski- ja pyykkikoneen hanat ehdottomasti kiinni vesivahingon välttämiseksi. Viemärien hajulukot saattava kuivua pidemmän aikaa pois oltaessa. Jos asunnossasi käy esim. kukkien kastelija pyydä häntä valuttamaan silloin tällöin vettä lattiakaivoon ja vetämään wc-istuimen, niin ikävä viemärin haju ei ole vastassa, kun palaat lomalta.

×

 

Hei,

Ota meihin yhteyttä WhatsAppilla alla olevasta linkistä

×