Isännöintiliigan toimitusjohtaja Juho Ojanperä

Kesäloma = töitä shortsit jalassa

Kuulin otsikon lausahduksen eräältä alan yrittäjältä ja mietiskelin asian paikkansa pitävyyttä. Onko isännöitsijä lomalla, kun tekee töitä shortsit jalassa?

Kaikkien työtä tekevien tulisi huolehtia palautumisesta ja riittävästä vapaa-ajasta, riippumatta ammattiryhmästä tai siitä oletko työntekijä vai yrittäjä. Näin työteho ja ilo työn tekemiseen säilyy. Oman mielenterveyden ja aikaansaavuuden vuoksi on syytä aina välillä heittäytyä vapaalle ja keskittyä tärkeisiin asioihin, kuten perheen kanssa olemiseen ja esimerkiksi sienestämiseen.

On kuitenkin olemassa tiettyjä ammatinvalintoja, jossa töiden tekeminen shortsit jalassa voisi ajatella lomaksi. En tee ammateista sen kummempaa listausta, mutta totean, että me isännöitsijät voisimme suurimmaksi osaksi kuulua tähän ryhmään – miksi?

Ensinnäkin vastaamme toisten ihmisten tärkeimmästä omaisuudesta, eli kodeista ja kodit eivät lomaile. Niissä voi sattua asioita, jotka vaativat huomiotamme myös loma-aikaan. Nämä tapahtumat ovat yleensä vähän ikävemmän laatuisia, kuten putkirikot, tulipalot tai muut sellaiset tapahtumat. Näissä kohtaan isännöitsijän on keskeytettävä lomansa, ellei erityisen hyvää tuurausjärjestelmää ole paikallaan. Tätä voisi kutsua ammatinvalinnan huonoksi puoleksi.

No se toinen ja ehkä suurempi syy tähän on, että suurin osa isännöitsijöistä on yrittäjiä. Jokainen yrittäjä on ainakin yrityksen alkuaikoina syyllistynyt töiden tekemiseen shortsit jalassa ja kutsunut sitä lomaksi tai ainakin näin uskoisin, koska tänäkin kesänä omalla kohdallani tämä pitää paikkansa.

Ehkä tuo isännöintiyrittäjän suusta kuultu lausahdus ”isännöitsijä on lomalla, kun tekee töitä shortsit jalassa” pitää paikkansa, vaikka ei saisi pitää. Toivon kuitenkin, että se koskee vain yrittäjäisännöitsijöitä, koska me saamme myös yrityksemme asioiden hoitamisesta mielihyvän eri tavalla, kuin työntekijämme, koska valitsimme ottaa riskin yrityksestämme, joka loi meille työntekoon ”flown” jokaa kantaa myös loma-aikaan tehdyssä työssä.

Sen liian työnteon nurjan puolenkin nähneenä, aion kuitenkin huolehtia, että saan olla oikeasti lomalla ilman töitä shortsit jalassa. Varmaankin ensi kesänä.

×

 

Hei,

Ota meihin yhteyttä WhatsAppilla alla olevasta linkistä

×