Grillikesä taloyhtiössä ja grilliribsit à la isännöitsijä

Grillaaminen on ehdottomasti yksi parhaista kesän ruuanlaittotavoista. Mitä pitää huomioida kun, laitat grillin kuumaksi taloyhtiössä?

Kun se ajatus – ”ny grillataan” tulee, niin taloyhtiössä tulee grillatessa huomioida paloturvallisuus, naapurit ja järjestyssäännöt. Paloturvallisuuden huomiointi on varmasti kaikille grillaajille selvä asia, eli huolellisuus, sammutusvälineet aina ulottuvilla eikä grilliä jätetä yksin. Naapurisopua ei kannata pilata savustamalla naapureiden päivää piloille, joten ajatusta mukaan mihin grillin sijoitat. Taloyhtiön järjestyssäännöt kannattaa katsoa, sanotaanko siellä grillaamiseen sääntöjä. Poikkeuksetta järjestyssäännöt sanovat ainakin grillibileiden äänentasosta ilta-aikaan.

Kerrostalon parvekkeella saa grillata, mutta se ei ole suositeltavaa. Ei:n grillaamisesta parvekkeella tekee se, mikäli siellä on paloturvallisuusriskiä nostava puupanelointi tai muuta syttyvää materiaalia. Kerrostalossa ehdottomasti paras paikka grillaamisen on pihalla.

Parvekegrillauksessa tulee paloturvallisuuden lisäksi kiinnittää huomiota siihen, että savu tai grillauksen käry ei haittaa naapureita kulkeutumalla esim. huoneistoihin. Paras parvekegrillausväline on sähkögrilli. Kertakäyttögrilli ja hiiligrilli ovat avotulta, joten niitä EI saa käyttää parvekkeella. Parvekegrillaaja on korvausvastuussa omasta huolimattomuudestaan, joten muista paloturvallisuus.

Rivitaloyhtiössä asukkaalle osoitetulla omalla pihalla grillaaminen on sallittua kaiken tyyppisillä grilleillä, kun paloturvallisuudesta pidetään huolta ja grillaamisella ei tuoteta haittaa naapureille.

Taloyhtiön piha-alueilla grillaamisesta päätetään järjestyssäännöissä. Järkevintä on sopia piha-alueelle sellainen paikka, jossa voi grillata, määritellään se järjestyssäännöissä tai ei. Paikka kannattaa katsoa siten, että paloturvallisuus tulee huomioitua ja kenellekään ei koidu haittaa, jos grillipaikkaa käytetään.

Joten ei kun grillaamaan!

Mitäs me isännöitsijät grillaamme? Kirjoittaja on ainakin vannoutunut grillaaja ja ehdoton grilliruokasuosikkini on grilliribsit à la isännöitsijä. Käy Isännöintiliiga Oy:n Facebook -sivulla katsomassa miksi juuri ribsit ja miten tuo Á la carte -herkku tehdään.

×

 

Hei,

Ota meihin yhteyttä WhatsAppilla alla olevasta linkistä

×