Arvot, isännöinti ja poikkeukselliset olosuhteet

Jokaisella yrityksellä ja ihmisellä on arvot. Yritykset kirjoittavat arvonsa ja esittelevät ne osana omaa palvelulupaustaan. Arvot ovat se osa, minkä pitäisi ohjata toimintaa siinä kohtaan, kun ohjeet ja säännöt loppuvat. Isännöinnissä ja kaikessa muussakin yritystoiminnassa arvot koetellaan poikkeuksellisissa olosuhteissa ja kun jotain odottamatonta tapahtuu.

Nyt olot ovat poikkeukselliset kaikelle liiketoiminnalle. Nyt katsotaan ja koetellaan jokainen yrittäjä, yritys ja isännöitsijä siitä, ovatko ilmoitetut arvot vain kaupallista sanahelinää, vai jotain mikä on istutettu yritykseen, yrittäjään ja isännöitsijään pysyvästi, kuin DNA on istutettu jokaiseen ihmisen.

En valinnut Isännöintiliigan arvoja, vaan ne vain olivat osa isännöintiyrittäjäperheen kasvatin, vanhakantaisen pohjalaisen kasvatuksen saaneen klopin ja itseään aina parempaan ja parempaan suoritukseen piiskanneen ihmisen arvot. Rehellisyys, riippumattomuus ja erinomaisuus, jotka omasta mielestäni ovat myymäni tuotteen, eli oivallisen isännöinnin tukipilarit. En ehkä osannut niitä kirjoittaa hienosti nettisivulleni tai myyntimateriaaliini. Olen kuitenkin yrittänyt tehdä ja tulla tekemään isännöintiä niiden mukaisesti, oli aika ja tilanne millainen tahansa.

Rehellisyydestä, muistan aina isän opettamassa lastaan, kun hän totesi ”rehellinen pärjää aina”. Lapsuudessani todella rehellinen pärjäsi aina, ainakin pitkän päälle. Vaikka jotain tyhmää tuli tehtyä ja  saattoi saada palautteen, joka laittoi alahuulen väpättämään ja rangaistuksena menetti jonkin oikeuden määräajaksi. Kuitenkin rangaistus oli yleensä rehelliselle lyhyt ja totuuden kertomisesta sai aina kuitenkin kiitoksen. Liiketoiminnassa tämä arvo  toimii todella pitkän päälle. Saatan sanoa tai tuoda esiin asian, joka ei miellytä sen kuulijaa. Siinä missä joku saattaisi jättää saman tuomatta esiin vain pelkät euron merkit silmissään, olen valmis kertomaan totuuden. Saatan menettää totuudella myyntiä nyt. Pitkän päälle kertomalla totuuden, ansaitsen kuitenkin luottamusta. Asiakkaan luottamus on aina rahaa tärkeämpää ja uskokaa tai älkää se tuo yrittäjälle rahaa.

Riippumattomuus on yhdellä sanalla sanottuna se oppi, joka minulle on ajatus, joka opetettiin myös lapsuudessa. Se kuului näin: ”Kun mies tekee, mies maksaa”. Toteamuksen tarkoitus on ymmärrys, että otat vastuun omista tekemisistäsi, eli olet valmis ”maksamaan” tekojesi seuraukset. Seisot omien tekojesi takana. Koska pyrin aina olemaan rehellinen ja ”maksan” tekojeni seuraukset, en voi tai ole ikinä omassa liiketoiminnassani ketun häntä kainalossa. Isännöitsijänä olet helposti asemassa, jossa sinut ”maasutetaan” ostamaan palvelut, kun sinulle tarjotaan tarpeeksi drinkkejä baarissa, kaiken  maailman risteilyt, sekä lounaat niin, että lopulta olet taloyhtiöidesi palveluntuottajien talutusnuorassa. Minä en halua olla tai ole, vaan voin rehellisesti valita asiakkaani parhaaksi kaikki palvelut, koska maksan omat drinkkini ja käyn mieluummin oman perheeni kanssa risteilemässä ja pidän bisneksen bisneksenä. Toki voin yhteistyön hengessä käydä kanssasi joululounaalla, mutta usko pois saat minulta vastaavan kutsun vaikka pääsiäisenä. Joka tapauksessa olen yritystoiminnassa riippumaton ja voin ylpeästi seisoa omien tekojeni takana.

Erinomaisuus on arvona hienon kuuloinen. Jos kysyt vaimoltani,  mitä se  tarkoittaa minun kohdalla, saatat saada aika tulikiven katkuisen vastauksen siitä, miten mikään mitä teen ei ole omasta mielestäni riittävän hyvää. Tämä on totuus. Se mikä oli riman ylitys eilen, pitää olla normisuoritus tänään. En halua olla hyvä, vaan aina paras. Toki ikä on tuonut ymmärryksen, että kaikkea ei voi osata, mutta isännöinnissä aion jonain päivänä osata kaiken (tietäen että tämä ei onnistu). Tavoite ostata kaikki ja tehdä kaikki viimeisen päälle, tarkoittaa, että joka päivä on nöyrryttävä ja opeteltava uutta. Joskus se oppiminen kirpaisee. Kun saa palautteen asiakkaalta, että ei mennyt kuin he ajattelivat se sapettaa. Joskus opettelu on kivaa, kun saa ottaa kirjan käteen ja vain opetella. Pääasia on että, joka päivä oppii, kehittyy ja voi olla huomenna vielä erinomaisempi.

Nuo kolme yllä olevaa, ovat oivallinen isännöinti. Niiden mukaan toimitaan, kun ohjeet  ja säännöt loppuvat. Olen valmis seisomaan noiden arvojen takana hyvänä ja huonona, sekä normaalina, että poikkeuksellinsena aikana. Toivon, että yllä mainitut arvot ovat yhtä kuin yritykseni ja minun, sekä työntekijöideni arvot, kun asiakkaita palvellaan nyt sekä tulevaisuudessa.

Nyt tiedät Isännöintiliigan arvot, joita ei taivuteta, kierretä tai niille ei viitata kintaalla, koska ne ovat yrittäjän omat arvot. Isännöintiliiga tekee liiketoimintaansa, kun nuo arvot toteutuvat- toivottavasti se liiketoiminta on yrittäjän kannalta otollista.

×

 

Hei,

Ota meihin yhteyttä WhatsAppilla alla olevasta linkistä

×